←  Предыдущая тема Все темы Следующая тема →
пишет:

Акафист преподобной старице схимонахине Антонии

Акафист преподобной старице схимонахине Антонии

Кондак 1
Избранной богородицею за слезы покаяния и давшей плачущей о чаде убиенном молитвенное правило, како молитися за душу убиенную, и от мучения ея избавити, всю жизнь свою крест покаяния и молитвы несшую, прославим старицу блаженную Антонию, и похвалами за труды и скорби воздадим ей сторицей поюще: Радуйся преподобная старице Антония, молитвами данными Богородицею, души наша от вечныя гибели за убиение чад своих спасающая!
Икос 1
От рождения своего молитвами благочестивых родителей и сродников, монахинь и священников и странников младенице Анастасии, будущей великой старице принявшей постриг в схиму с именем Антония, похвальное за подвиги креста ношения во исполнение Небесныя Царицы откровения приносим пение ти мати таковая: Радуйся, от младенчества Богу предназначенная; Радуйся,Воскресением, из млада нареченная; Радуйся, благодатию святого Духа осененная; Радуйся, молитвами родителей Марии и Иакова вскормленная; Радуйся, предстательством пред Богом теть монахинь окормленная; Радуйся, на путь служения Христу определенная; Радуйся преподобная старице Антония, молитвами данными Богородицею души наша от вечныя гибели за убиение чад своих спасающая!.
Кондак 2
Вси людие и родители из младенчества ея удивлялися яко чадо малое проповедует, призывая вся ко Господу и исповедует веру свою, прорекает грядущее и удивляет всех прозорливостию своею и пением ангельским: Аллилуиа.
Икос 2
Прозорливица малая глаголала отцу своему, где сеяти надобно просо, а где ячмень и где будет урожай, а где нет и вся советы ея дивно исполнялися,посему отец и другие людие слушали малое дитя и исполняли советы и вразумления от нея бывшия, мы же Господу устами младенец глаголем хвалу сице: Радуйся младенеце Христолюбивая; Радуйся, Ангелом Хранителем водимая Радуйся, всех к Богу с детства призывавшая; Радуйся, с пеленок к Богородице взывавшая; Радуйся, в углу Святом премирно почивавшая; Радуйся, людей предивно вразумлявшая; Радуйся, преподобная старице Антония, молитвами данными Богородицею души наша от вечныя гибели за убиение чад своих спасающая!
Кондак 3
Промыслом Своим попусти Господь юней Анастасии пойти путем супружеского жития, чадорождения и житейских скорбей, нестроений и избиений, от лукавого козней, семьи разрушения и троих чад на своем попечении оставление, совершила в отчаинии тяжкий грех чадоубийства, абортом называемый, и прозрев скорбела, вопияла, умоляла Господа о прощении и помиловании и искуплении со слезами вопия ко Всемилостивому Создателю и Владыке нашему: Аллилуиа.
Икос 3
Плачущая о загубленом чаде пред иконою Божией Матери « Взыскание погибших» во храме Воскресения Словущаго, что во граде Москве, вдруг узрила, Богородица отвела Лице Свое от нея, и отвергла слезныя молитвы ея, возопияла Анастасия: «Пресвятая Госпоже! Спаси мя!» Мы же поем ти мати за слезы покаяния твои таковая: Радуйся, ко образу Взыскание Погибших душ пришедшая; радуйся, рыдание ко образу Царицы Небеси принесшая; Радуйся, молитвой, плачем и стенаньем до Владычицы дошедшая; Радуйся, что Мати Божия услышала рыдания твоя; Радуйся, хотя и отвратила Лик Свой от тебя; Радуйся, получишь крест нести за всех ты и за вся; Радуйся, преподобная старице Антония, молитвами данными Богородицею души наша от вечныя гибели за убиение чад своих спасающая!
Кондак 4
В страхе Божием и плаче на следущее утро ранее умоляла сторожа храмины закрыть ея до службы одну во храме сем, помолитися дабы пред святым образом со слезами, и сие соделал сей добрый муж, мы же вопием ко Творцу всяческих за промышление сие: Аллилуиа.
Икос 4
Пред Пречистым Ликом Пресвятыя Богородицы плачем и рыданием умоляла Анастасия: Мати Божия! Прости и спаси мя! Вразуми ми, како возможно искупити сей страшный грех! Вдруг, кто-то трижды коснулся плеча страждущей грешницы и подняв лице свое видит Ея, стоящую в игуменском одеянии и поодаль у свещнаго ящика двух монахинь, ждущих Игумению свою, мы же дивяся сему вопием ти мати таковая: Радуйся, явления Пречистыя, по милости Ея, сподобившаяся; радуйся, святым угодницам за слезы уподобившаяся; Радуйся, что три греха есть непрощаемыя; Радуйся Самою Богородицей об этом извещаемая; Радуйся, молитвами Царицей данными благословенная; Радуйся, за исполнение молитв сих пред Господом прощенная; Радуйся, преподобная старице Антония, молитвами данными Богородицею души наша от вечныя гибели за убиение чад своих спасающая!
Кондак 5
Дивными словесы Мати Божия возвести ти, яко три греха токмо не прощаются человекам: гордость, богохульство, и самоубийство сие есть. Младенцев же души убиенных надо окрестити, исполнив молитвенное правило за каждую душу убиенную. Богородицею же обещано помилование быша, по Ея ходотайству пред Господом всем выполнившим сие. Мы же Господу Человеколюбцу за милосердие к кающимся грешникам вопием: Аллилуиа.

Икос 5
Анастасия исполнила благословенную Богородицею молитвенную епитимию сию, призывающую святого Иоанна Крестителя, окрестить убиенную душу, великомученицу Варвару приобщить ея святых таин. Святого Симеона Богоприимца принять душу сию на руце свои яко Христа приял, Святую Анну Пророчицу яко мати кресную призвати и молитвы данные вкупе с поклоны земными исполнити, мы же тебе мати, выполнившей сие за послушание Царице Небесныя, со умилением поем: Радуйся, на рамена своя сие приявшая; Радуйся, Царицу Богородицу воочию видавшая; Радуйся, молитвы от Нея за души детския принявшая; Радуйся, Святых Угодников в свидетели призвавшая; Радуйся, дорогу к покаянию познавшая; Радуйся, преподобная старице Антония, молитвами данными Богородицею души наша от вечныя гибели за убиение чад своих спасающая!
Кондак 6
Попусти Господь во времена гонения на Веру Православную быти осужденною ти мати и от мучителей-безбожник на каторге прияти изтязания и познати тамо яко во аде мучитися души грешников будут ко Господу взывати и в невзгодах сих непреставала непрестанно ти: Аллилуиа.
Икос 6
В мытарствах сих познала ти яко грех детоубийства сотворившим, двадцати годам каторги положено бысть по Царским законам, тебе же на пяти лета премени Господь видети и испытати сие для покаяния и возвращения на стези Промысла Его. Мати Божия Покровом Своим покрывала тебя издетства во всех напастех, мы же за терпение и смирение твое вопием ти мати сицевая: Радуйся, с молитвой каторгу прошедшая; Радуйся, путем страдания ко Господу пришедшая; Радуйся, камения на себе носившая; Радуйся, «Царевнушка, Спаси меня!» - гласившая; Радуйся, Царицу Неба умолившая; Радуйся, Пречистую любившая; Радуйся, преподобная старице Антония, молитвами данными Богородицею души наша от вечныя гибели за убиение чад своих спасающая!
Кондак 7
Вера твоя спасала тя от гибели и непосильного труда и Царевнушка Пречистая Богородица услышала моления твоя и избавила ти, и явила тебе яко слышатся мольбы кающихся и страждущих грешников на Небеси Сыном Ея, милующим, но не отменяющим наказание за грехи смертныя наша, и по милосердию Своему смягчающим воздаяние нам грешным, долги наша прощающим, вопиющим: Аллилуиа.
Икос 7
Лета сия, проведенныя на мытарствах и виденная страдания нечеловеческия, истязаша и мучения от безбожник по грехом нашим попущенныя, за отступление народа русского от Помазанника Божия Святого Царя Николая Александровича и Веры Православныя, возвратилася страдалица кающаяся на путь, предназначенный ти изначала Промыслом Содетеля всех, мы же дивящеся сему поем ти похвально таковая: Радуйся, в горниле испытаний к Господу взывавшая; Радуйся, на путь духовной жизни ставшая; Радуйся, сех славить Господа молившая; Радуйся, Царицу Неба зрившая; Радуйся, за всех Ея просившая; Радуйся, под кровом Ея бывшая; Радуйся, преподобная старице Антония, молитвами данными Богородицею души наша от вечныя гибели за убиение чад своих спасающая!
Кондак 8
По скончании заключения своего путем исповедническим шествовала ти, вызывая злобу безбожних служителей лукавого и кознями их и клеветами искушаемая и самим диаволом явившимся ти воочию до полусмерти избиенная и ослепленная хвостатым человеконенавистником не преставала и в скорбех сих славити Господа ангельски воспевая: Аллилуиа.
Икос 8
Божией милостию исцеленная пред мощами Святыя Великомученицы Варвары во граде Киеве молитвами угодницы сей обрела ти новую жизнь и дары благодатныя за веру и любовь твою приведет я Господь под духовное водительство преподобнаго, ныне прославленнаго в лике святых, Кисцеленная; Радуйся, духовным зрением одаренная; Радуйся, Одесским Кукшей вдохнукши Одесскаго и его молитвами духовно возрастала мати, мы же восхваляем тя сице: Радуйся, биением нещадным ослепленная; Радуйся святой Варварой исцеленная; Радуйся, духовным зрением одаренная; Радуйся, Одесским Кукшей вдохновленная; Радуйся, в Почаеве духовно окормленная; Радуйся, страдалица блаженная дарами благодати наделенная; Радуйся, преподобная старице Антония, молитвами данными Богородицею души наша от вечныя гибели за убиение чад своих спасающая!
Кондак 9
Кровь младенцев убиенных во утробех матерей своих до Неба возходящую видела ти мати духовными очами отверзтыми тебе за подвиги и страдания твоя и явление воочию Божией Матери, давшей ти молитвы покаянныя за души сиих мученников, яко же во Вифлееме за Христа избиенных, а ныне безбожными врачами убийцами и родителями-губителями, с трепетом вопияла ти, остановитесь, опомнитесь, покайтесь, воспойте:  Аллилуиа.
Икос 9
Младенцы Вифлеемския, Иродом безбожным избиенныя и за мучения своя и невинность к лику святых мучеников сопричтенныя, будучи крещены кровию своею за Богомладенца пролитою. Тако И ныне души живыя, созданныя по образу Творца Своего и коим Промыслом Его определено имя Святое, богоборцы убивают во утробех своих и других и отраву  для маленьких душ продают во аптеках змеиных своих. Мы же взявшей свой крест и сей подвиг молитвы за души детушек сих, воспеваем от них: Радуйтесь, у Господа нет мертвых, все в живых; Радуйтесь, вы на Суде Его увидите все их; Радуйтесь, что есть у вас еще немного срок; Радуйтесь, что есть еще возможность изкупить сей страшный долг; Радуйтесь, но знайте, вы живете все за детский счет; Радуйтесь, и плачьте, ждет вас впереди за все расчет; Радуйся, преподобная старице Антония, молитвами данными Богородицею души наша от вечныя гибели за убиение чад своих спасающая!
Кондак 10
Правилом жизни всея твоея стала молитва за души сия, старцы Почаева, ныне святые, сердцем приняли молитвы простые. Чудо явления Девы Святыя, их духоносныя очи прозрили, ты же прияв одобрение сия Богу: Аллилуиа.

Икос 10
Стали молящимся правилом сим дети  являться убийцам своим, и о прощении им сообщать, страшно убитых детей увидать, в свете все в белом, и лики святые, рады что душеньки их не забыли. Что фарисеи твердили всегда? Что же Христос? Не Воскрес ли тогда? А Вифлеемския чада битые, все некрещенныя, ныне – Святые! Так Богородица чтоб нас спасти правило дала сие понести. Мы же тебе за молитвы о сем мати Антония сице поем: Радуйся, спасшая тыщи людей; Радуйся, спасшая море детей; Радуйся воинов Русских защита; Радуйся, все тебе было открыто; Радуйся, спасшая многих от плена; Радуйся, рухнет тобою измена; Радуйся, преподобная старице Антония, молитвами данными Богородицею души наша от вечныя гибели за убиение чад своих спасающая!
Кондак 11
Море духовное чад утопающих и их родителей в горе взывающих, судьбы изломаны, пары разбиты, слезы, аборты, семьи пропиты, ложь, клевета и кругом нестроение, дети живущие словно отмщение; кайтесь, молитесь, просите прощения… Бог пощадит за дела искупления, если исправим стези преступления. Мы же Творцу Своему за сия, всех призовем: Аллилуиа.
Икос 11
Сколько терпела скорбей ти и ран, сколько гонений воздвигнул тиран, сколько напраслин, насмешек, укоров, Горлица Божия, ты выше споров. В Небе обитель твоя, нет ей края, тамо Игумения Мати Святая, души младенцев тебе поручила, Крестной зовут они все тебя мило. Мы за любовь и молитвы твоя с радостью все прославляем тебя: Радуйся. Мати мы любим тебя; Радуйся, Небо тебе и земля; Радуйся, крестная мати России всея; Радуйся, щедрая, всем помогающая; Радуйся, в бедах ты всех укрепляющая; Радуйся, в семьях любовь устрояющая; Радуйся, преподобная старице Антония,молитвами данными Богородицею души наша от вечныя гибели за убиение чад своих спасающая!
Кондак 12
Вси радости и скорби познала ти мати на земном пути твоем и благодати Пресвятыя Богородицы явления сподобилася еси и яко горлица возпаряла при житии твоем в обители Небесныя. И великих дарований, прозорливости и дара чудотворений по молитвам твоим и исцеления недужных и безчадным дарования деторождения явила еси, избавления пленных и от неминуемыя гибели многих ты спасала еси, жертводателей на помощь строителем храмов и монастырей посылала еси. Мы же Господу приемлющему молитвы твоя поем: Аллилуиа.
Икос 12
Подобно солнечному лучу во тьме безбожия возсияла ти мати подняла брань на врага рода человеческого хотящего искоренить род Православный и ослепившего всех и вся невидением страшных грехов: детоубийства, курения, пианства, блуда, воровства и беззаконнаго неосвященного Церковию сожития, тебе же мати за несение истины Божией вопием вси: Радуйся, воительнице Небесныя; Радуйся, Воскресением названная измлада и Воскресшая; Радуйся, духовных чад не оставляющая; Радуйся, творить добро и строить храмы помогающая; Радуйся, всех на молитву призывающая; радуйся всех к покаянию обращающая; Радуйся, преподобная старице Антония, молитвами данными Богородицею души наша от вечныя гибели за убиение чад своих спасающая!
Кондак 13
О Предивная старице Антония! Благодатию тебе за подвиги твоя дарованною испроси нам у Христа Иисуса Господа нашаго исправления и искупления жизни нашея, и молитв Пресвятыя Богородицы пред Престолом Отца Небеснаго изходатайствуй и Святого Духа низпослати на ны помраченныя, умоли, да поем вси в покаянии Отцу и Сыну и Святому: Аллилуиа, аллилуиа, аллилуиа.
(Этот кондак читается трижды, затем икос 1 и кондак 1)


Молитва ко преподобной старице Антонии
О, блаженная мати Антония! Пред Престолом Божиим с молитвою за ны предстоящая! За труды твоя, скорби и креста ношение дерзновение имущая. Умоли Господа обратити к покаянию землю Русскую и народ наш заблудший и без Закона Его погибающий к Вере Православней отеческой паки возвратити, разум наш помраченный просветити, детоубийства искоренити, ко исправлени. Стези наша направити. И даровати нам на последния сия времена Царя Православного Самодержавного, собирателя народа Божия и Царстви Русскаго для исполнения Законов Творца. От игалютых безбожник страну нашу свободити и низпослати нам пастырей от Лица Своего по истине творящих Волю Отца и Сына и Святаго Духа. Аминь.

Это интересно
+2

09.02.2016 , обновлено  25.07.2016
Пожаловаться Просмотров: 33565  
←  Предыдущая тема Все темы Следующая тема →


Комментарии 1

Для того чтобы писать комментарии, необходимо
02.02.2017

Огромное спасибо! только у вас нашла этот акафист!