Отправляет email-рассылки с помощью сервиса Sendsay

Ежедневные библейские чтения

  Все выпуски  

26 сентября 2018 г. Седмица 18-я по Пятидесятнице


Ежедневные библейские чтения

Выпуск 258
от 2018-09-25

Подписчиков: 2642

Наши рассылки:

Рассылки Subscribe.Ru
Православные:
Ежедневные библейские чтения
Смоленский календарь
Для выздоравливающих алкоголиков и наркоманов:
Книга "День за днем"
Книга "24 часа в сутки"
Ежедневные размышления анонимного алкоголика

Наши сайты

Святой мученик Вонифатий

В помощь выздоравливающим алкоголикам и наркоманам (материалы группы анонимных алкоголиков)

Собор Смоленских святых

Жития, иконы, календарь памятных дат Смоленской епархии.

26 сентября 2018 г. (13 сентября старого стиля):   Седмица 18-я по Пятидесятнице  

Постный день. Глас 8-й

Память обновления (освящения) храма Воскресения Христова в Иерусалиме (Воскресение слову́щее) (335). Предпразднство Воздвижения Честно́го и Животворящего Креста Господня. Сщмч. Корни́лия Сотника, епископа (I).

Мчч. Крони́да, Лео́нтия и Серапио́на (ок. 237); мчч. Селе́вка Галатийского и Стра́тора (Стратони́ка) (III); мчч. Макро́вия и Гордиа́на (320); сщмч. Иулиа́на Галатийского, пресвитера (IV); мчч. Илии́, Зо́тика, Лукиа́на и Валериа́на (320); прп. Петра в Атрое (IX); вмц. Кетева́ни, царицы Кахетинской (1624) (Груз.).

Сщмчч. Стефа́на Костогрыза, Алекса́ндра Аксенова, пресвитеров, и Николая Васюковича, диакона (1937).

Икона Божией Матери: Дубовичская.


Обновления: Евр. III:1-4 (зач. 307). Мф. XVI:13-18 (зач. 67). Ряд.: Еф. V:25-33 (зач. 231). Мф. XXIII:29-39 (зач. 96), и за четверг: Еф. V:33 - VI, 9 (зач. 232). Мф. XXIV:13-28 (зач. 99).
Евр. III:1-4

3:1 [Зач. 307. ] Тѣ́мже, бра́тiе свята́я, зва́нiя небе́снаго при­­ча́стницы, разумѣ́йте посла́н­ника и святи́теля исповѣ́данiя на́­шего Иису́са Христа́, [Зач. 307. ] Итак, братия святые, участники в небесном звании, уразумейте Посланника и Первосвященника исповедания нашего, Иисуса Христа,
3:2 вѣ́рна су́ща сотво́ршему его́, я́коже и Моисе́й во все́мъ дому́ его́. Который верен Поставившему Его, как и Моисей во всем доме Его.
3:3 Мно́жайшей бо сла́вѣ се́й па́че Моисе́а сподо́бися, ели́ко мно́жайшую че́сть и́мать па́че до́му сотвори́вый его́: Ибо Он достоин тем большей славы пред Моисеем, чем бо́льшую честь имеет в сравнении с домом тот, кто устроил его,
3:4 вся́къ бо до́мъ созида́ет­ся от­ нѣ́ко­его: а сотвори́вый вся́ческая Бо́гъ. ибо всякий дом устрояется кем-либо; а устроивший всё есть Бог.

Мф. XVI:13-18

16:13 [Зач. 67. ] Прише́дъ же Иису́съ во страны́ кесарі́и Фили́пповы, вопроша́­ше ученики́ своя́, глаго́ля: кого́ мя глаго́лютъ человѣ́цы бы́ти, Сы́на человѣ́ческаго? [Зач. 67. ] Придя же в страны Кесарии Филипповой, Иисус спрашивал учеников Своих: за кого люди почитают Меня, Сына Человеческого?
16:14 Они́ же рѣ́ша: о́ви у́бо Иоа́н­на крести́теля, ині́и же илiю́, друзі́и же иеремі́ю или́ еди́наго от­ проро́къ. Они сказали: одни за Иоанна Крестителя, другие за Илию, а иные за Иеремию, или за одного из пророков.
16:15 Глаго́ла и́мъ [Иису́съ]: вы́ же кого́ мя глаго́лете бы́ти? Он говорит им: а вы за кого почитаете Меня?
16:16 Отвѣща́въ же Си́монъ пе́тръ рече́: ты́ еси́ Христо́съ, Сы́нъ Бо́га жива́го. Симон же Петр, отвечая, сказал: Ты – Христос, Сын Бога живаго.
16:17 И от­вѣща́въ Иису́съ рече́ ему́: блаже́нъ еси́, Си́моне, ва́ръ Ио́на, я́ко пло́ть и кро́вь не яви́ тебѣ́, но Оте́цъ мо́й, и́же на небесѣ́хъ: Тогда Иисус сказал ему в ответ: блажен ты, Симон, сын Ионин, потому что не плоть и кровь открыли тебе это, но Отец Мой, Сущий на небесах;
16:18 и а́зъ же тебѣ́ глаго́лю, я́ко ты́ еси́ пе́тръ, и на се́мъ ка́мени сози́жду це́рковь мою́, и врата́ а́дова не одолѣ́ютъ е́й: и Я говорю тебе: ты – Петр *, и на сем камне Я создам Церковь Мою, и врата ада не одолеют ее; //*Камень.

Еф. V:25-33

5:25 [Зач. 231. ] Му́жiе, люби́те своя́ жены́, я́коже и Христо́съ воз­люби́ це́рковь, и себе́ предаде́ за ню́, [Зач. 231. ] Мужья, любите своих жен, как и Христос возлюбил Церковь и предал Себя за нее,
5:26 да освяти́тъ ю́, очи́стивъ ба́нею во́дною въ глаго́лѣ: чтобы освятить ее, очистив банею водною посредством слова;
5:27 да предста́витъ ю́ себѣ́ сла́вну це́рковь, не иму́щу скве́рны, или́ поро́ка, или́ нѣ́что от­ таковы́хъ, но да бу́детъ свя́та и непоро́чна. чтобы представить ее Себе славною Церковью, не имеющею пятна, или порока, или чего-либо подобного, но дабы она была свята и непорочна.
5:28 Та́ко до́лжни су́ть му́жiе люби́ти своя́ жены́, я́ко своя́ тѣлеса́: любя́й [бо] свою́ жену́, себе́ сама́го лю́битъ. Так должны мужья любить своих жен, как свои тела: любящий свою жену любит самого себя.
5:29 Никто́же бо когда́ свою́ пло́ть воз­ненави́дѣ, но пита́етъ и грѣ́етъ ю́, я́коже и Госпо́дь це́рковь: Ибо никто никогда не имел ненависти к своей плоти, но питает и греет ее, как и Господь Церковь,
5:30 зане́ у́ди есмы́ тѣ́ла его́, от­ пло́ти его́ и от­ косте́й его́. потому что мы члены тела Его, от плоти Его и от костей Его.
5:31 Сего́ ра́ди оста́витъ человѣ́къ отца́ сво­его́ и ма́терь, и при­­лѣ́пит­ся къ женѣ́ сво­е́й, и бу́дета два́ въ пло́ть еди́ну. Посему оставит человек отца своего и мать и прилепится к жене своей, и будут двое одна плоть.
5:32 Та́йна сiя́ велика́ е́сть: а́зъ же глаго́лю во Христа́ и во це́рковь. Тайна сия велика; я говорю по отношению ко Христу и к Церкви.
5:33 [Зач. 232. ] Оба́че и вы́, по еди́ному кі́йждо свою́ жену́ си́це да лю́битъ, я́коже [и] себе́: а жена́ да бо­и́т­ся [сво­его́] му́жа. [Зач. 232. ] Так каждый из вас да любит свою жену, как самого себя; а жена да боится своего мужа.

Мф. XXIII:29-39

23:29 [Зач. 96. ] Го́ре ва́мъ, кни́жницы и фарисе́е, лицемѣ́ри, я́ко зи́ждете гро́бы проро́ческiя, и кра́сите ра́ки пра́ведныхъ, [Зач. 96. ] Горе вам, книжники и фарисеи, лицемеры, что строите гробницы пророкам и украшаете памятники праведников,
23:30 и глаго́лете: а́ще бы́хомъ бы́ли во дни́ оте́цъ на́шихъ, не бы́хомъ у́бо о́бщницы и́мъ бы́ли въ кро́ви проро́къ: и говорите: если бы мы были во дни отцов наших, то не были бы сообщниками их в пролитии крови пророков;
23:31 тѣ́мже са́ми свидѣ́тел­ст­вуете себѣ́, я́ко сы́нове есте́ изби́в­шихъ проро́ки: таким образом вы сами против себя свидетельствуете, что вы сыновья тех, которые избили пророков;
23:32 и вы́ испо́лните мѣ́ру оте́цъ ва́шихъ. дополняйте же меру отцов ваших.
23:33 Змiя́, порожде́нiя ехи́днова, ка́ко убѣжите́ от­ суда́ [огня́] гее́нскаго? Змии, порождения ехиднины! как убежите вы от осуждения в геенну?
23:34 Сего́ ра́ди, се́, а́зъ послю́ къ ва́мъ проро́ки и прему́дры и кни́жники: и от­ ни́хъ убiе́те и ра́спнете, и от­ ни́хъ бiе́те на со́нмищихъ ва́шихъ, и изжене́те от­ гра́да во гра́дъ: Посему, вот, Я посылаю к вам пророков, и мудрых, и книжников; и вы иных убьете и распнете, а иных будете бить в синагогах ваших и гнать из города в город;
23:35 я́ко да прiи́детъ на вы́ вся́ка кро́вь пра́ведна, пролива́емая на земли́, от­ кро́ве А́веля пра́веднаго до кро́ве заха́рiи сы́на Варахі́ина, его́же уби́сте между́ це́рковiю и олтаре́мъ. да придет на вас вся кровь праведная, пролитая на земле, от крови Авеля праведного до крови Захарии, сына Варахиина, которого вы убили между храмом и жертвенником.
23:36 Ами́нь глаго́лю ва́мъ: [я́ко] прiи́дутъ вся́ сiя́ на ро́дъ се́й. Истинно говорю вам, что всё сие придет на род сей.
23:37 Иерусали́ме, Иерусали́ме, изби́вый проро́ки и ка́менiемъ побива́яй по́слан­ныя къ тебѣ́, колькра́ты восхотѣ́хъ собра́ти ча́да твоя́, я́коже собира́етъ ко́кошъ птенцы́ своя́ подъ крилѣ́, и не восхотѣ́сте? Иерусалим, Иерусалим, избивающий пророков и камнями побивающий посланных к тебе! сколько раз хотел Я собрать детей твоих, как птица собирает птенцов своих под крылья, и вы не захотели!
23:38 Се́, оставля́ет­ся ва́мъ до́мъ ва́шъ пу́стъ. Се, оставляется вам дом ваш пуст.
23:39 Глаго́лю бо ва́мъ: [я́ко] не и́мате мене́ ви́дѣти от­се́лѣ, до́ндеже рече́те: благослове́нъ гряды́й во и́мя Госпо́дне. Ибо сказываю вам: не увидите Меня отныне, доколе не воскликнете: благословен Грядый во имя Господне!

Мф. XXIV:13-28

24:13 [Зач. 99. ] Претерпѣ́вый же до конца́, то́й спасе́т­ся. [Зач. 99. ] претерпевший же до конца спасется.
24:14 И проповѣ́ст­ся сiе́ ева́нгелiе ца́р­ст­вiя по все́й вселе́н­нѣй, во свидѣ́тел­ст­во всѣ́мъ язы́комъ: и тогда́ прiи́детъ кончи́на. И проповедано будет сие Евангелие Царствия по всей вселенной, во свидетельство всем народам; и тогда придет конец.
24:15 Егда́ у́бо у́зрите ме́рзость запустѣ́нiя, рече́н­ную данiи́ломъ проро́комъ, стоя́щу на мѣ́стѣ святѣ: и́же чте́тъ, да разумѣ́етъ: Итак, когда увидите мерзость запустения, реченную через пророка Даниила, стоящую на святом месте, – читающий да разумеет, –
24:16 тогда́ су́щiи во Иуде́и да бѣжа́тъ на го́ры: тогда находящиеся в Иудее да бегут в горы;
24:17 [и] и́же на кро́вѣ, да не схо́дитъ взя́ти я́же въ дому́ его́: и кто на кровле, тот да не сходит взять что-нибудь из дома своего;
24:18 и и́же на селѣ́, да не воз­врати́т­ся вспя́ть взя́ти ри́зъ сво­и́хъ. и кто на поле, тот да не обращается назад взять одежды свои.
24:19 Го́ре же непра́зднымъ и доя́щымъ въ ты́я дни́. Горе же беременным и питающим сосцами в те дни!
24:20 Моли́теся же, да не бу́детъ бѣ́г­ст­во ва́­ше въ зимѣ́, ни въ суббо́ту. Моли́тесь, чтобы не случилось бегство ваше зимою или в субботу,
24:21 Бу́детъ бо тогда́ ско́рбь ве́лiя, якова́же не была́ от­ нача́ла мíра досе́лѣ, ниже́ и́мать бы́ти. ибо тогда будет великая скорбь, какой не было от начала мира доныне, и не будет.
24:22 И а́ще не бы́ша прекрати́лися дні́е о́ны, не бы́ у́бо спасла́ся вся́ка пло́ть: избра́н­ныхъ же ра́ди прекратя́т­ся дні́е о́ны. И если бы не сократились те дни, то не спаслась бы никакая плоть; но ради избранных сократятся те дни.
24:23 Тогда́ а́ще кто́ рече́тъ ва́мъ: се́, здѣ́ Христо́съ, или́ о́ндѣ: не ими́те вѣ́ры: Тогда, если кто скажет вам: вот, здесь Христос, или там, – не верьте.
24:24 воста́нутъ бо лжехри́сти и лжепроро́цы и дадя́тъ зна́менiя ве́лiя и чудеса́, я́коже прельсти́ти, а́ще воз­мо́жно, и избра́н­ныя. Ибо восстанут лжехристы и лжепророки, и дадут великие знамения и чудеса, чтобы прельстить, если возможно, и избранных.
24:25 Се́, пре́жде рѣ́хъ ва́мъ. Вот, Я наперед сказал вам.
24:26 А́ще у́бо реку́тъ ва́мъ: се́, въ пусты́ни е́сть, не изыди́те: се́, въ сокро́вищихъ, не ими́те вѣ́ры: Итак, если скажут вам: «вот, Он в пустыне», – не выходи́те; «вот, Он в потаенных комнатах», – не верьте;
24:27 [Зач. 100. ] я́коже бо мо́лнiя исхо́дитъ от­ восто́къ и явля́ет­ся до за́падъ, та́ко бу́детъ при­­ше́­ст­вiе Сы́на человѣ́ческаго: [Зач. 100. ] ибо, как молния исходит от востока и видна бывает даже до запада, так будет пришествие Сына Человеческого;
24:28 идѣ́же бо а́ще бу́детъ тру́пъ, та́мо соберу́т­ся орли́. ибо, где будет труп, там соберутся орлы.


Дорогие друзья!

Приглашаем вас принять участие в благотворительных акциях

1. Помогите дому милосердия для детей, строящемуся в монастыре святой Елисаветы в г.Калининграде

Адрес подворья монастыря: 236014, г. Калининград, ул. Полецкого, 24
Телефон: 8(4012)93-41-06; 8-9 11-46-23-925. Настоятельница монастыря игумения Елисавета (Кольцова)

Банковские реквизиты:

Получатель: ЕПАРХИАЛЬНЫЙ ЖЕНСКИЙ МОНАСТЫРЬ ПРЕПОДОБНОМУЧЕНИЦЫ ВЕЛИКОЙ КНЯГИНИ ЕЛИСАВЕТЫ
Р/с 40703810220110100557 в Калининградском ОСБ No 8626, ДО No 1220. Кор. счет 30101810100000000634 в ГРКЦ ГУ ЦБ РФ по Калининградской обл. БИК 042748634
Назначение платежа: Добровольное пожертвование. НДС не облагается.
ИНН получателя: 3904041711

2. Окажите помощь в строительстве Церкви святого мученика Вонифатия в Смоленской области

Адрес храма: 216457, Смоленская область, Починковский район, д. Лосня (показать на карте)
Тел.: +7 960 584 6812. Настоятель иерей Сергий Прокопов.

Банковские реквизиты:

Получатель: МРО православный приход в честь святого мученика Вонифатия д. Лосня Починковского района Смоленской Епархии Русской Православной Церкви (Московский Патриархат)

Р/с 40703810723250000020 в Филиале ОАО Банк ВТБ в г. Воронеже,

к/с 30101810100000000835 в ГРКЦ ГУ ЦБ РФ по Воронежской области

БИК 042007835

Назначение платежа: Добровольное пожертвование. НДС не облагается.
ИНН получателя: 6712008917

 

Порекомендуйте нашу рассылку друзьям

Рассылка: Ежедневные библейские чтения
Страница рассылки: https://subscribe.ru/catalog/religion.biblio
Для быстрой подписки достаточно отправить любое письмо на адрес: religion.biblio-sub@subscribe.ru


 


В избранное