Отправляет email-рассылки с помощью сервиса Sendsay
  Все выпуски  

Новости Пресс-службы Украинской Православной Церкви 25.11.2004 Звернення Блаженнішого


Информационный Канал Subscribe.Ru



ПОВДОМЛЕННЯ СЕРВЕРУ "ПРАВОСЛАВ В УКРАН"
СООБЩЕНИЕ СЕРВЕРА "ПРАВОСЛАВИЕ В УКРАИНЕ"


Кодировка письма - KOI8-U



25.11.2004. КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до співвітчизників у зв’язку із ситуацією, що склалася у країні, та від імені Української Православної Церкви заявив, що "не буде мати благословення Божого той, хто перший проллє або спровокує пролиття крові"

Шановні співвітчизники!
Шановні брати і сестри у Христі!
Сьогодні наша з вами країна переживає мабуть самі непрості часи з моменту здобуття Богом дарованої їй незалежності. Зі своїм народом переживає цей важкий час і наша Церква. В усіх храмах і монастирях Української Православної Церкви звершуються постійні молитви за Україну і народ її. Щоб всім нам Бог дарував любов, віру, надію і прощення один одного.
Постійно на думку приходять слова нашого Спасителя: «Усяке царство, що розділилося в собі, спустошиться, і всяке місто чи дім, що розділився в собі, не встоїть”. Тому разом з апостолом Павлом „благаю вас, браття, ім’ям Господа нашого Ісуса Христа, щоб... не було між вами розділення”.
Вихід із цього скрутного становища бачимо лише в діалозі сторін, які розділені сьогодні нерозумінням один одного, у дотриманні законів і конституційних прав громадян, у відмові від силового способу вирішення питань, в молитві до Бога, який „не є Бог безладу, а миру”. Так вчить нас Святе Письмо.
Всі ми громадяни єдиної країни, діти одного народу доти, доки бачимо один в одному перш за все брата або сестру, а не ворога.
Людська кров не повинна пролитися за жодних обставин, бо тоді буде втрачена будь-яка надія на мирне порозуміння.
Тому з усією відповідальністю Українська Православна Церква заявляє, що не буде мати благословення Божого той, хто перший проллє або спровокує пролиття крові.
Одночасно ми звертаємося до всіх, від кого це залежить, зробити все, щоб у суспільстві знову запанував мир і спокій. І тоді благодать Божа не відійде від вас. Пам’ятайте, що саме миротворці синами Божими назвуться. Простягніть один одному руки, сядьте за стіл переговорів і благодать Божа та мир перебуватиме зі всіма нами!

14.11.2004. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звернувся до кандидатів в Президенти України та виборців

Предстоятель Української Православної Церкви напередодні другого туру виборів звернувся через телебачення, друковані та електронні ЗМІ до вірних Української Православної Церкви, кандидатів у Президенти України, виборців та всіх людей доброї волі:
Шановні співвітчизники!
Дорогі брати і сестри!
„Усяке царство, що розділилося в собі, спустошиться, і всяке місто чи дім, що розділився в собі, не встоїть”, - говорить Господь через євангеліста Матфея (Мф. 12, 25). Тому разом з апостолом Павлом „благаю вас, браття, ім’ям Господа нашого Ісуса Христа, щоб... не було між вами розділення” (1 Кор. 1, 10).
А щоб не було розділення треба завжди пам’ятати один з головних євангельських законів: „все, чого бажаєте, щоб вам робили люди, так і ви робіть їм” (Мф. 7, 12).
Хочу звернутися до кандидатів у Президенти: саме на вас сьогодні лежить відповідальність за майбутнє нашої країни. Не шукайте сучок в оці один одного, а робіть по совісті. Давайте реальні обіцянки і виконуйте їх. Разом протистаньте тим, хто бажає посіяти розбрат, міжнаціональну, або міжконфесійну ворожнечу. Пам’ятайте, що саме миротворці „синами Божими назвуться” (Мф. 5, 9).
До виборців хочу звернутися словами великого Кобзаря, який заповідував: „Свою Україну любіть, за неї Господа моліть...” Все перемогти може лише взаємна любов і прощення навіть ворогів. Ми народ, коли об’єднуємося навколо когось, а не проти когось. Не дайте посіяти у ваших серцях плевели братовбивчої ненависті і ворожнечі. Пам’ятайте заповіді Божі і керуйтесь ними.
Виборами життя не закінчується. Це хоча і важливий, але тільки етап тисячолітньої історії нашого православного народу. Відразу після виборів обидві політичні сили, що сьогодні борються за голоси виборців, повинні забути образи і об’єднатися у праці на благо України і нашого народу.
Благословення Господнє хай перебуває на тих, хто творитиме мир і добро, хто любитиме ближнього і прощатиме образи, у кого „руки невинні і серце чисте, хто не клявся душею своєю даремно і не божився ложно ближньому своєму, - той отримає благословення і милість від Бога”(Пс. 23, 4-5), Спасителя нашого.





Благодарим вас за чтение новостей
При использовании материалов просьба давать ссылку: "ПравославЁ в УкранЁ",
а при размещении в сети Интернет - гиперссылку на официальный сервер Украинской Православной Церкви "Православие в Украине": http://www.orthodox.org.ua

http: //www.orthodox.org.ua
E-mail: george@orthodox.org.ua




http://subscribe.ru/
http://subscribe.ru/feedback/
Подписан адрес:
Код этой рассылки: religion.orthodoxua
Отписаться

В избранное